vrijdag 27 juli 2012

De favoriete boeken van Jolanda Jongepier

Jolanda Jongepier is een 43-jarige ondernemer, eigenaar van Jongepier Managementondersteuning en tekstbureau Tekstportaal. Zij schrijft een blog over consuminderen met plezier. Een van Jolanda's grootste hobby's is lezen. Zij leest alles wat los en vast zit.

"Een favoriet genre boeken heb ik niet. Ik lees ontzettend veel verschillende boeken, gemiddeld zes of zeven per week. Daarom heb ik hier een zeer uiteenlopende selectie gemaakt van favoriete boeken (in willekeurige volgorde)."


1. Taarten bakken in Kigali, Galle Parkin
Angel Tungaraza uit Tanzania woont tijdelijk met haar echtgenoot en vijf kleinkinderen in het door de gevolgen van genocide verscheurde Rwanda. Angel runt vanuit huis een professionele taartenbakkerij en legt haar ziel en zaligheid in het bakken van de mooiste taarten. Deze prachtige, ontroerende en met humor geschreven roman geeft een kijkje in het dagelijks leven in Rwanda.2. Wabi Sabi: Niet perfect en toch heel gelukkig, Christopher Weidner
Wabi Sabi is een eeuwenoude filosofie van de levenskunst. Wabi staat voor eenvoud, rust, onbevangenheid. Sabi staat voor schoonheid die door de jaren gevormd is. Christopher Weidner leert ons met dit boek afstand te nemen van perfectie en inzicht te krijgen in wat echt belangrijk is.


3. Zondaarskind, Marion Pauw
De tachtigjarige Geertruida Amalia Langhout, kortweg Truitje, verliest op jonge leeftijd haar ouders. Ze groeit op bij de hardvochtige Zusters van Liefde. Het levensverhaal van Truitje had mij vanaf de eerste pagina in de greep. Prachtig geschreven boek van Marion Pauw, haar beste boek met de meeste diepgang totnogtoe.


4. Bezeten van mij, Nicci French
Alice Loudon leidt een gelukkig leven met haar vriend, vrienden en werk totdat zij de onvoorspelbare en spannende Adam Tallis ontmoet. Alice en Adam worden verliefd op elkaar en vanaf dat moment verandert Alice hele leven. Adam blijkt een nogal duister verleden te hebben. Hoe ver gaat deze obsessieve liefde? Een bloedstollend boek, je voelt de onderhuidse spanning toenemen. Het beste boek van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French.


5. In lijn met je leven, Weightwatchers
Een kookboek met slanke recepten. Verschrikkelijk lekkere recepten. Wat dacht je van gamba's met chermoula of open ravioli met kreeft en pesto? Ook als je niet op je lijn hoeft te letten is dit een aanrader. Zeker niet het zoveelste dieetboek, maar een levensstijlboek. Prachtig vormgegeven met veel tips over lekker en gezond eten en leven.


6. Een keukenmeidenroman van Kathryn Stockett
Een prachtig boek over drie zwarte vrouwen in het Mississippi van de jaren 60 waar discriminatie en rassenscheiding nog heel 'normaal' zijn. De titel kan suggereren dat het hier om een oppervlakkig romannetje gaat, het tegendeel is waar. Kathryn Stockett schreef dit zware verhaal beeldend, ontroerend en met humor, waardoor het leest als een trein.


7. De 7 geheimen van de schildpad, Aljoscha Schwarz en Ronald Schweppe
Dit geweldig leuke boek over onthaasten beschrijft het levensverhaal en de belevenissen van de wijze schildpad Kurma. Bezinning, rust en kalmte, dat is waar het in dit boek om draait. Een leerzaam, vertederend en inspirerend boek. Neem de tijd om dit, niet zweverige, boek te lezen en laat je inspireren door Kurma de schildpad.


Meer boekentips ontdekken? Lees ook:
De favoriete boeken van Nicole Vroomans
De favoriete boeken van Francine Plaisier
De favoriete boeken van Stefanie Hoogland
De favoriete boeken van Mieke van Stigt
De favoriete boeken van Nicolette Loonen
De favoriete boeken van Susan Aretz
De favoriete boeken van Bianca den Outer
De favoriete boeken van Manoli Martin

Geen opmerkingen: