vrijdag 7 juni 2013

Nieuw: loopbaanboek voor vrouwelijke artsen

Net vers van de pers gerold: Ambitie met een grote M: voluit leven als medicus, moeder en mijzelf, van Maleene de Ridder. Natuurlijk ben ik daar als uitgever trots op en blij mee. Maar ik denk ook dat dit boek erg nodig is - ja, ook nu nog, in onze volop geëmancipeerde tijd. Want...

Een kleine greep uit de vele feiten en eyeopeners, uit dit boek. Wist je dat:
- je het als arts en moeder nooit goed kunt doen in de ogen van de buitenwereld? Een 'goede arts' is altijd beschikbaar, en zegt nooit nee. Maar een 'goede moeder' werkt niet meer dan drie dagen, en stelt te allen tijde haar gezin voorop;
- de meeste partners van vrouwelijke artsen meer dan 80 procent werken; terwijl de partners van mannelijke artsen juist meestal kleine banen hebben?
(Beide blijkt uit onderzoek van Berber Pas (2011))
- de vervanging van AIO's bij zwangerschap in de helft van de gevallen nog niet beter is geregeld dan vroeger? (Mednet, mei 2010)In Ambitie met een grote M: voluit leven als medicus, moeder en mijzelf laat Maleene de Ridder zien waar de hiks en loopbaanhobbels voor vrouwelijke artsen nog zitten. Maar vooral laat ze zien hoe jij daar zelf je eigen weg in kunt vinden, en jouw dromen en ambities waar kunt maken.

Maleene de Ridder (gezondheidswetenschapper en coach) schreef dit boek voor alle vrouwelijke artsen die willen vasthouden aan de drive en de dromen waar ze destijds mee aan hun studie geneeskunde begonnen. Die ambities kunnen zwaarder gaan vallen, zeker wanneer je ze wilt combineren met een gezin. Veel vrouwen gaan dan van alles wat 'minder' doen en leveren zo in op hun dromen, hun ambities en op zichzelf. Niet nodig, zegt Maleene de Ridder.

In Ambitie met een grote M lees je hoe het ook anders kan, en hoe je de keuzes kunt maken die echt bij jou passen. En hoe je je eigen professionele en persoonlijke ambities kunt waarmaken in een snel veranderende medische wereld waarin volop kansen zijn, maar ook nog veel oude patronen. Met hoofdstukken als:
- Leef jouw artsenleven
- De wereld waarin je werkt en leeft
- Ambities en moederschap combineren
- Richting geven aan je leven en werk
- Zet de tijd naar je hart
- Een gezonde basis
- Emoties de baas
- Kwestie van kijken
- Sterk door netwerken
- Voluit leven en werken
en bovendien elf interviews met vrouwelijke artsen over hun loopbaankeuzes.

Ambitie met een grote M
winkelprijs € 17,50, 208 pagina's
is verkrijgbaar via alle boekhandels, zoals hier bij Managementboek.nl.

Geen opmerkingen: