woensdag 6 januari 2010

Doen alsof we alles onder controle hebben

Jessica de Kok van Kaat Mossel Coaching wil met haar bedrijf vrouwen helpen om werk en privé goed te combineren. Ze doet dat met een scala aan praktische tips, huishoudschema's en organisatorische adviezen. Speciaal voor de zakenvrouwen binnen Kaat Mossel richtte ze nu ook Zaak & Vrouw op.

In een interview op ondernemersplatform vrouwen-ondernemen.nl spreekt ze over de manier waarop we naar buiten doen alsof we alles perfect onder controle is, terwijl de werkelijkheid helemaal niet van een leien dakje gaat. "En staan we op netwerkevents erg interessant te doen terwijl we ons in allerlei bochten moesten wringen om de dag weer geregeld te krijgen," zegt Jessica.

Haha, hoe herkenbaar. Ik kan er nog wel een paar aan toevoegen. 'En doen we aan de telefoon in een zakelijk gesprek alsof we ons in een uiterst professionele corporate setting bevinden, terwijl we met onze ogen en ingewikkelde gebarentaal de kinderen tot absolute stilte proberen te manen,' bijvoorbeeld.

Of 'en doen we in een vergadering net alsof we nu met grote spoed door moeten naar de volgende interessante business meeting, terwijl we met zweet in onze oksels op tijd proberen te komen op het schoolplein'.

Misschien moeten we daar eens allemaal mee ophouden. Ik vind het altijd heel opbeurend als ik een zakelijk telefonisch gesprek heb, en dan ineens opgewekte kinderstemmen op de achtergrond hoor. Aha, een collega!

Geen opmerkingen: