woensdag 20 augustus 2008

Wat wil ik nou echt?

Sinds mijn boek over een carrièreswitch na je 35e is verschenen, spreken veel vrouwen me openhartig aan. Ze vertellen over hun eigen dromen en plannen voor de toekomst, en ook over hun twijfels. Een vraag die steeds weer terugkeert, en die ik ook zelf herken, is: "Hoe weet je het nou? Hoe weet je nou wat je zelf echt wilt?"

Wat ik zelf lange tijd lastig vond, was het verschil te weten tussen wat ik zelf wilde, en wat ik dacht dat mijn omgeving van mij verwachtte. Dit is waarom ik dol ben op ouder worden (en dat ondanks toenemende 'bingo wings').

Je weet beter wat je zelf wilt, en je trekt je niet meer zo hopeloos veel aan van wat je denkt dat anderen van je vinden. Als ze al iets van je vinden.
Om met dr. Phil te spreken: "Je zou je niet zoveel zorgen maken over wat anderen van je denken, als je wist hoe zelden ze dat doen".

Voor wie er nog mee worstelt:

This above all: to thine own self be true
And it must follow, as the night the day,
Thou canst not then be false to any man.
William Shakespeare

Rond de twintig maken we ons zorgen wat anderen van ons denken; rond de veertig kan het ons niet schelen wat anderen van ons denken; rond de zestig ontdekken we dat ze helemaal niet aan ons gedacht hebben.
Malcolm Forbes

Gebruik welk talent je ook hebt. Het zou erg stil zijn in de bossen als alleen de allerbeste zangvogels er zouden zingen.
Henry Van Dyke

Een schip in de haven is veilig,
maar het is niet waar schepen voor gemaakt zijn.
Onbekend

Geen opmerkingen: