dinsdag 5 augustus 2008

Vakantiedromen, werkdromen

Vakantie... tijd om te genieten, uit te rusten, nieuwe indrukken op te doen. Een tijd waarin veel mensen hun leven onder de loep nemen en nadenken over wat ze nou écht willen. Een andere loopbaan, een ander leven, nieuwe kansen?

Wie mijn boek Een nieuwe carriere na je vijfendertigste heeft gelezen, weet dat ik genuanceerd denk over 'je hart volgen'. Ja, ik geloof dat je vleugels krijgt als je het werk doet waar je hart ligt. Maar ik geloof ook dat je hart in meer ligt dan alleen je werk.

Als je werk doet waar geen seconde gepassioneerd van raakt, maar waarmee je wel een stabiele financiële basis biedt aan je dierbaren, dan is dat ook een essentiële keuze in je leven waar je met recht trots op kunt zijn. Ook daarmee volg je je hart.

Kies je eigen weg, volg je eigen dromen. En het roer hoeft niet helemaal om, ook heel kleine koerswijzigingen kunnen grote invloed hebben.

Voor alle dromers:

Er is een bron van eeuwige jeugd; het is je geest, je talent, de creativiteit die je in je leven brengt en in de levens van je dierbaren.
Sophia Loren

Er zijn twee geweldige dagen in ons leven – de dag dat we geboren worden en de dag dat we ontdekken waarvoor.
William Barclay

Geen vogel vliegt te hoog
die op zijn eigen vleugels vliegt.
William Blake

Geen opmerkingen: