donderdag 27 november 2008

Papa Plus

Veertien vaders hebben zich verenigd in Papa Plus, en roepen andere vaders op zich bij hen aan te sluiten. Hun motto: een echte man heeft een papadag én een carrière.
Alles en iedereen roept van alles over werkende moeders, maar, zo zeggen de vaders volkomen terecht: "Tot onze grote irritatie ontbreekt de rol van de vaders volstrekt in deze discussie."

Op www.papaplus.nl lees je hun manifest. Een klein citaat alvast:
Feit is dat de meeste vaders minder willen werken om bij hun kinderen te zijn, zonder dat ze daarmee hun loopbaan schaden. Daar is een mentaliteitsverandering voor nodig. Onder vaders zelf. Onder wet- en werkgevers. Maar ook onder moeders. Die moeten zich geen schuldgevoel laten aanpraten als ze naar hun werk gaan. En ze moeten ons de ruimte geven om de zorg voor de kinderen op onze eigen manier in te vullen. Wij willen een cultuuromslag. En we verwachten van de overheid dat ze deze noodzakelijke cultuuromslag actief bevordert.

Als ondernemer heb ik alleen een beetje moeite met de wijze waarop de overheid geacht wordt alles verder even te regelen (de FNV is dan ook zichtbaar aanwezig in de site).

Maar verder: go, guys! Een mooi initiatief.

Geen opmerkingen: